Skip to main content

Stress Coaching – Skab indre ro i ydre kaos.

Brænder du dit indre lys i begge ender…

– og vil du gerne gribe chancen for at få en professionel og nærværende sparringspartner
til at hjælpe dig med at skabe din Indre Ro & Balance igen

power-18536_640

Der tales meget om stress i disse tider, og det er blevet et ord som bliver sagt i et væk…
– Så hvornår er der egentlig brug for hjælp til at komme ud af den fastlåsthed du har fået dig sat i, og at stressen hober sig op inden i dig – følelsesmæssigt, kropsligt og i dit tankemylder.
Vi er alle forskellige og det kan ikke beskrives på –  rigtig og forkert – hvornår vi hver især har brug for hjælp. Der er overordnede vejledninger… og gør dig selv den tjeneste og lyt efter inden i dig selv…
– og lyt godt efter og lav ikke den overspringshandling du er vant til at gøre… at negligere dine udfordringer.
Signalerne fra dig selv kan være:
Et lettere pres, hvor du bare føler presset i en kort periode, er kroppen i en akut stressstilstand, som man hurtigt kan komme over. Her kan signalerne fra dig selv være:
Midlertidig hjertebanken, ændret vejrtrækning, tics, kortvarige muskelspændinger, midlertidig rysten, ”sommerfugle” i maven mv.
Ved det man kalder for akut stress, hvor stress faktorerne viser sig on and off, og man har været i en stress tilstand i gennem længere tid kan disse signaler vise sig:
Træthed, dårlig nattesøvn, uro i kroppen, indre modstand mod at foretage sig noget, irritabel, lettere til tårer, tavs og indadvendt.
Kronisk stress – hvor dine alarmklokker ringer højt, men du overhører dem, og tænker jeg skal bare lige over på den anden side, så er alt fint igen. Hvilket desværre ikke er tilfældet og det kan få store konsekvenser for dig. Her kan signalerne være:
Mere glemsom/fraværende, aggressiv, uforklarlige smerter, mindre social, øget forbrug af f.eks. kaffe, cola eller alkohol mv, fordøjelses- og maveproblemer, menstruationsforstyrrelser, og ikke mindst manglende erkendelse af stress.
Kan du nikke genkendende til flere af ovenstående signaler, så kunne det være en rigtig god ide at tage fat i en stress coach, og finde ind til hvad det egentlig drejer sig om for dig, og finde ind til hvad du selv kan gøre for at komme i gang med at arbejde dig ud på den anden side af stressen.
Der er rigtig mange følelser og personlighedstræk i spil når vi taler om stress, det kunne f.eks. være:

  • Din indre kritiker der fortæller dig at du kan gøre det bedre og du bare skal fortsætte så du når din egen tilfredsstillelse.
  • Perfektionisten – alting skal være gjort perfekt og hvornår er det godt nok det du gør.
  • Offeret – de andre kan ikke lide mig og jeg er ikke god nok. Det er synd for mig.
  • Det kunne også være at det er din frygt for kedsomhed der er i spil
  • Måske er det frygten for at være alene
  • Eller føler at alderen begynder at trykke – presser mig selv for at klare mere, for ingen skal fortælle mig at jeg ikke kan klare de samme ting som jeg altid har kunnet.
  • Føle sig mindre værd – Hvis jeg laver den her opgave bliver jeg sikkert mere værd i de andres øjne.

Jeg kunne blive ved – og det er helt sikkert, der er ikke kun en side af dig som er i spil når du kigger ind ad, og det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at få belyst, og finde ind til din kerne og din egen bevidsthed ind i det.
Har det her sat nogle tanker i gang hos dig, og har du mod på at starte et forløb op med at finde ud af hvad det er der stresser dig, og hvad du selv kan gøre for at finde ind til din løsning af hvordan du skal komme videre.