Fokus på den enkelte medarbejder
Der kan med gevinst suppleres nogle individuelle samtaler.
Hvis en organisation skal fungere, skal både medarbejdere og ledere have den information de har brug for, herunder information om hvordan andre oplever deres adfærd, holdninger og resultater. Dét får de ikke, hvis organisationen er præget af frygt, usikkerhed og mistillid.
Den enkelte medarbejder kan let blive usikker i forbindelse med forandringer i en organisation. Derfor kan du sikre dig at medarbejderen føler sig set og hørt samt udvikler sig, så de er forberedte på de forandringer der kommer til at ske. Her vil gevinsten være at alle er klar til at arbejde imod fælles mål fra dag et, kender deres egen rolle og ved hvordan de kan skabe værdi.
Når medarbejderen udvikler sig på det personlige plan og bliver mere bevidst om de kompetencer der kan bydes ind med, vil I opleve at det tværfaglige samarbejde i hele organisationen styrkes og vejen til de fælles mål bliver lettere.
Som terapeut oplever jeg ofte at organisationer har en indbygget tendens til at avle frygt – frygt for hvad chefen tænker, frygt for hvad kolleger mener, frygt for at dumme sig, frygt for sanktioner, for isolation og i sidste instans for arbejdsløshed – og frygten fører til lukkethed, ansvarsforflygtigelse og stagnation. Dette handler ofte om den enkeltes usikkerhed hvilket dæmper evnen eller lysten til at byde ind med de kompetencer den enkelte har.
Netop derfor kan det give ekstra værdi at den enkeltes tilgang til arbejdslivet og virksomhedens kommende mål er afstemt, således at medarbejderen er tryg ved og åben for udvikling samt forandringer.