Skip to main content

Når det kommer til kærlighed, er vi alle sårbare; det er en del af praktikken. Vi er mere følelsesmæssigt nøgne sammen med dem, vi elsker og derfor kommer vi uundgåeligt indimellem til at såre hinanden gennem vores ubetænksomme ord eller handlinger.
Selvom det svider, når det sker, ja så er smerten ofte overfladisk og forbigående. De fleste af os har dog mindst et område hvor vi er meget intens følsom – et ømt punkt i vores følelsesmæssige ”hud” – som bliver meget ømt og føles meget smertefuldt.
Når der bliver trykket på dette ømme punkt, kan det bløde ud over hele vores parforhold… Vi mister balancen og kaster os ud i at være kritiske, finde fejl, pointere hvem der har skylden, trækker os osv.
Hvad er et ømt punkt helt præcist? – Det er defineret som en hypersensitivitet formet af tidspunkter i vores tidligere eller nuværende forhold, hvor vores behov for tilknytning gentagne gange er blevet tilsidesat, ignoreret eller afvist, hvilket har resulteret i, at vi har følt os følelsesmæssigt udsultet eller forladt.
Disse sensitive punkter opstår hyppigt som følge af at vi er blevet såret i vores relation til betydningsfulde mennesker i vores fortid, særligt: vores forældre som har givet os vores grundlæggende model for kærlige forhold, vores søskende og andre nære familiemedlemmer, og selvfølgelig også tidligere kærester.

Vær undersøgende – hvor er dine ømme punkter?  Spørg så din partner om han/hun kender sine.

Ellers finder vi dem sammen, og finder ud af hvorfor de er der, og hvordan du kan nå ind til accepten af at de er der, og vigtigst finder vejen ud af dine og din partners ømme punkter – så I kan få et mere kærligt forhold.