Skip to main content

Jeg har haft en kvinde i forløb igennem et par år

i starten fortalte hun mig hvordan hun hele tiden gik og fortalte sig selv at hun ikke var god nok, ikke værdifuld nok og lige meget hvad hun præsterede, var det ikke nok.
Hendes fortælling om sig selv, er der rigtig mange andre der også går og fortæller sig selv. Og når vi gør det, bliver tingene bare endnu sværere og tungere for os.
Igennem vores samtaler fik vi også talt ind i hvordan hun havde haft det i hendes opvækst, og her blev det meget tydeligt at hendes mor havde et maximalt dårligt selvværd – hun havde det dårligt hvis hun skulle med pigen til skole-hjem-samtaler, forældre arrangementer – for hun kunne ikke måle sig med de andre forældre i hendes egne øjne. Hun fik både fysiske og psykiske udfordringer hvis hun skulle på kursus eller andet – for det kunne hun ikke gøre godt nok, osv. osv.
Efterhånden kommer det også frem at det allerede starter hos morfar, der gør forskel på sine børn, og ikke får fortalt hendes mor at hun er værdsat og gør det godt nok – nej kritikken hagler ned over hende, og hun bukker nakken.
Nu sidder kvinden så i stolen overfor mig med en kæmpe længsel efter at hendes mor (og far) havde været i stand til at give det hun havde allermest brug for – anerkendelse, ros og viden om at hun var elsket som den hun var og er.
Hvis hun havde fået det – var hun nemlig fri for at bruge så meget energi på at fortælle sig selv at hun ingen særlig betydning har.
Efter hårdt arbejde og kiggen ind på alt det der har været svært, ja så står kvinden nu langt stærkere i sig selv, med en viden om at kærligheden til sig selv kan findes indeni, hun kan ranke ryggen og hæve blikket. Og noget der er lige så vigtig – vise og fortælle hendes børn hvor værdifulde de er – bare fordi de er dem.
https://yourflow.dk/find-ind-til-dit-vaerd-hos-your-flow/
#lavtselvværd #mitværd #minebørnsværd #jegbetydernoget