Skip to main content

Lige som bien der suger nektar ud af blomsten for at få sin næring, har vi også brug for at give næring til os selv.

Og hvad mener jeg lige med det? – jo, ofte hører jeg fra mine klienter, at de oplever ikke at lytte til hvad de selv har brug for, og gøre noget bare fordi de har lyst. Det er vigtigst at kæresten, børnene, forældre, venner, kollegaer osv. er glade og tilfredse, for så er det okay at vedkommende selv oplever at være glad.

Hvorfor vente på hvordan de andre har det, hvis du går og har en følelse af at du egentlig ikke er glad helt ind i hjertet.

Det er ikke egoistisk at tage vare på sig selv først før vi giver til andre. Det kommer jo helt an på hvordan vi gør det.
Hvis man er stressramt og går hjemme, så nytter det ikke noget at tro at man kan presse sig selv til at få det bedre. Fremgangen kommer først når vi lytter ind og spørger os selv – hvad har jeg brug for?

Og det gælder for alle mulige andre også, hvis vi ikke starter med at give næring og energi til os selv, ja så har vi ikke kræfter til at være der for andre. Når vi først giver til os selv, så kan vi give videre – og så kommer energien til andre helt af sig selv.

Så gå på nysgerrig opdagelse i dig selv, efter hvordan du kan give dig selv næring, lige som bien går ind og leder efter det den har brug for.

God weekend.