Skip to main content

Denne sætning ligger ofte inde bagved vores udfordringer uanset – om vi er stressramte, har angst og deprimerede, ensomme, har selvværdsproblemer, har udfordringer i vores relationer osv.
Og alt efter hvilken personlighedstype vi er, håndtere vi vores udfordringer forskelligt.

Nogle forsøger at være stærke i alt for lang tid, da en erkendelse af at tingene er svære, vil betyde at man mister sig selv. Så er det bedste forsvar – at give afkald på at mærke sine egne følelser, at blive hård og afvisende, bare for at holde på hat og briller, og ikke virke svag.

Andre mærker angsten for ikke at opnå anerkendelse fra chefen, kæresten osv. for det man har gjort, og hvis anerkendelsen ikke kommer, forsætter man med at please og gøre endnu mere, bare i håb om at blive mødt, set og hørt. Det kan blive en uudtømmelig kamp og til sidst hænger følelserne i laser og tankermyldret eskalerer.

For andre igen – er det helt andre ting der kommer i spil.

Sætningen – jeg er god nok som den jeg er – kan ligge så godt gemt i vores ubevidste sind, og den dukker op helt uden at vi ved af det. Så sætter vi alle sejl til og vores forsvarsmekanismer kommer på overarbejde, bare for ikke at mærke hvor svært og ondt det egentlig gør.

Kender du til at du kæmpe, og alligevel ikke føle glæde og mening i livet overhovedet, eller kun i små korte perioder, så er der helt sikkert en grund til at få sat gang i processen, og det eneste du skal gøre er at tage fat på en psykoterapeut der kan give dig en professionel og mærkbar hjælp.